حمل و نقل آهن آلات درون شهری
منظور از حمل و نقل زمینی داخلی چیست؟
فرآیند حمل و جابجایی کالا داخل مرزهای یک کشور را حمل و نقل زمینی داخلی میگویند که مشمول قوانین و مجوزهای ترانزیت بینالمللی نمیشود. اما حمل و نقل زمینی انواع مختلفی دارد که در ادامه با آن آشنا میشوید.
انواع روشهای حمل و نقل زمینی داخلی
یک شرکت حمل و نقل زمینی داخلی در دو حوزه تخصصی فعالیت میکند:
- حمل و نقل جادهای
- حمل و نقل ریلی
بطور کلی جاده و راه آهن دو زیرساخت اصلی حمل و نقل زمینی داخلی و بینالمللی هستند که سالیانه برای انتقال میلیونها تن بار مورد استفاده قرار میگیرند. در این بین حمل و نقل جادهای نقش بسیار پررنگی در تکمیل زنجیرهی تامین دارد و مهمترین زیرمجموعه حمل و نقل زمینی داخلی بهشمار میرود.
انواع کالاهای تجاری، ماشینآلات و تجهیزات صنعتی، سوخت و سایر مواد خطرناک هر روزه توسط کامیونها و تریلیها جابجا میشوند. بنابراین شناخت انواع وسایل حمل و نقل جادهای اهمیت بسیار زیادی دارد.
بلم با مالکیت کامل تجهیزات حمل و نقل، یکی از قدرتمندترین شرکتهای حمل و نقل جادهای در کشور است. کارشناسان ما آماده ارایه خدمات لجستیکی و مشاوره تخصصی به شما مشتریان عزیز هستند. برای استعلام دقیق هزینهها و انتخاب بهترین مسیر با کارشناسان بلم تماس بگیرید.
انواع تجهیزات یک شرکت حمل و نقل جادهای
تجهیزات متعددی برای انتقال بارهای زمینی و جادهای به کار میرود که میتوان آنها را به سه دسته تقسیم کرد:
۱.ماشینهای باربری کوچک مانند وانتبار، وانت نیسان، وانت پیکان و… که توانایی حمل بار تا سقف ۲ تن را دارند.
۲.ماشینهای باربری نیمه سنگین مانند کامیون، کامیونت، خاور، هیوندا، ایسوزو و … که بسته به تعداد محورها توانایی حمل بار با وزن بین ۴ تا ۱۰ تن را دارند.
۳.ماشینهای باربری سنگین و فوق سنگین مانند تریلی، ترانزیت، بوژی(هزارچرخ)، کفی، ترانزیت یخچالی، تریلی تانکر، چادری سهمحور و… که تنوع بسیار زیادی دارند و بسته به نوع وسیله نقلیه توانایی حمل بار تا ۴۰ تن را نیز دارند.
علاوه بر وزن و حجم بار، عوامل بسیار زیادی در انتخاب نوع وسیله حمل و نقل جادهای موثر هستند. برای مثال مواد غذایی فاسدشدنی با ماشینهای یخچالدار حمل میشوند، در حالیکه برای حمل مایعات نیاز به تانکر داریم و نیز برای حمل تجهیزات سنگین صنعتی حتما باید از بوژی(هزارچرخ) استفاده کنیم.
چه عواملی در انتخاب وسیلهی حمل و نقل زمینی موثر هستند؟
عوامل زبادی در این انتخاب نقش دارند که از بین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱.ظرفیت بار(ظرفیت وزنی، حجمی، ظرفیت مخزن و خط تراز مایعات)
۲.الگوی تخلیه بار(تخلیه بار از عقب، جلو، زیر و پهلو)
۳.نوع چرخها(چرخ زنجیری و لاستیکی)
۴.نوع شاسی(تمام تریلر، نیمه تریلر، شاسی یکپارچه)
مزایا حمل و نقل زمینی داخلی چیست؟
- آسانترین روش حمل و نقل: استفاده از روشهای دریایی، هوایی و ریلی دارای محدودیت و پروتکلهای خاصی هستند که حمل و نقل جادهای خیال شما را از این بابت آسوده خواهد کرد.
- سریعترین روش بارگیری و تخلیه بار: این روش نیاز به هیچ سیستم مکملی ندارد. تنها یک جاده و یک راننده ماهر نیاز است تا بار را از هر نقطه کشور به مقصد مورد نظر شما انتقال دهد.
- انعطافپذیری بالا: با روش حمل و نقل جادهای زمانبندی حرکت، انتخاب مسیر و همچنین محل تخلیه بار دارای تنوع بسیار بیشتری نسبت به سایر روشهای حمل و نقل است.
- دسترسی فوقالعاده: با این روش میتوانید به اقصی نقاط دنیا دسترسی داشته باشید. حتی مناطق صعبالعبور و روستایی که از زیرساخت راه آهن یا فرودگاه برخوردار نیستند، برای کامیونها قابل دسترسی هستند.
علاوه بر این، ایمنی در حمل و نقل نیز یک فاکتور تعیین کننده در انتخاب شرکت حمل و نقل زمینی داخلی به شمار میرود. آشنایی رانندگان با پیچیدگیهای مسیر، اشراف به قوانین و مقررات حمل و نقل جادهای، بیمه باربری، بارنامه معتبر و سلامت ناوگان حمل و نقل، هرکدام نقش موثری در حمل و نقل ایمن دارند.